menu

Info 1. Sprøjtemidler

Sprøjtemiddelforbrug

Sprøjtemiddelbelastgning

Sprøjtemiddelindberetning

 

Info 1.  Propning med 12 mm hugpiber:

Årsagen til at vi tager 12 mm propper op og samtidig eftersår greens 2 gange årligt er, at vi får gode og sunde greens fremadrettet. Ved eftersåningen får vi tilført nye og sunde græssorter, der giver tættere og bedre greens.

Ved optagningen af omtalte propper fjernes/mindskes filt i greens, hvilket er meget vigtigt for greens sundhed fremover. Filt er direkte oversat: ”Dødt uomsat organisk materiale”.

Filtlaget danner en barriere, ligesom et tykt gulvtæppe, som binder vand og næringsstoffer. Disse har så ikke tilstrækkelig tilgang til græssets rødder. Samme filtlag giver også en øget risiko for en større tilvækst af uønskede græssorter i vores greens.

Greenkeeper

 

Info 2.  Prikning af greens:

Formålet med at prikke greens er at give nyt ilt til rødderne ved at løse jorden op, så rødderne kan gro. Overfladevand fra greens forsvinder hurtigere, og arbejdet fremmer udviklingen af ædle græsser frem for enårige rapgræsser, som er mere modtagelige for sygdomme (sneskimmel m.fl.). Desuden fjernes der et filtlag bestående af gammel og dødt materiale, samtidigt med at der tilføres sand, hvilket optimerer muligheden for at forbedre jordteksturen.

Greenkeeper

 

Info 3.  Frost, forsinkelser og græssets sundhed:

Nogle golfspillere har svært ved at tro, at det, at gå hen over en rimfrossen green tidligt om morgenen er nok til at give skader, der kan ses, og som vil påvirke spillet for mange andre. Men beviset ses i de fodspor af vissent græs, der dukker op et par dage efter. Vær opmærksom på, at en gruppe på 4 tager mindst 300 skridt på hver green. Man ved ikke præcist, på hvilket stadie rimfrost giver skader, så for at beskytte banens kvalitet, er det vigtigt at være på den sikre side, når man træffer beslutningen om at holde alle spillere væk fra golfbanen. De fleste golfklubber udsætter derfor de tidlige starttidspunkter, til frosten er væk. Rimfrost er frossen dug. Iskrystallerne på ydersiden af græsplanten er også inde i selve græsstrået. Græsset, der normalt kan modstå fodaftryk, bliver både skørt og skrøbeligt, når det er dækket af iskrystaller. Risikoen for frostskader bliver større, når græsset er klippet tæt, som på en green. Når planten er frossen, vil belastningen fra et fodaftryk få plantecellerne til at sprænge, og planten er ofte ude af stand til at regenerere. Skaden ses ikke lige med det samme, men viser sig efter et par dage, ved at planten begynder at visne. Oplever du forsinkede spilletider pga. rimfrost, så nyd en ekstra kop kaffe og glæd dig over, at du er med til at passe godt på golfbanen.

Greenkeeper

 

Info 4.  Hvad skyldes de små gule/brune pletter på greens? (Goldfodsyge):

Det er Goldfodsyge (svampesygdom). Angreb af goldfodsyge ses først som små runde gule/brune pletter, der vokser i løbet af sommeren. da sygdommen overlever vinteren i de inficerede plantematerialer, kommer pletterne igen året efter, hvor de vokser sig større. Sygdommen spredes via sporer med vinden.

Der findes ingen godkendte bekæmpelsesmidler mod denne svamp. Forebyggelse er derfor løsningen, nemlig ved at holde nyttesvampe og bakterier i vækstjorden, som vil udkonkurrere goldfodsyge-svampen.

Bekæmpelse af sygdommen sker ved, at tilføre greens en stor mængde mangan. Der vil løbende blive taget jordprøver for at se, hvad der mangler i jorden, og hvilken ph-værdi greens har.

Greenkeeper

 

 

 

 

KONTAKT

Dronninglund Golfklub
Kirkevej 12
9330 Dronninglund
Tlf: 3315 1020
info@dronninglund-golfklub.dk

CVR: 35312749

 

Åbningstider  |  Privatlivspolitik

Vi bruger cookies til at forbedre vores website og din oplevelse. Hvis du vælger at takke nej til vores brug af cookies, vil sitet stadig fungere, men der kan opleves nedsat funktionalitet.